Villa Calida
 

Costa Calida

De Costa Calida (Murcia) ligt zo'n 2100 km van Nederland en is o.a. te bereiken via de vliegvelden van Alicante en Murcia. Vanaf Amsterdam is het zo'n 2 1/2 uur vliegen naar Alicante.

De Spaanse Costa Calida ('warme kust') strekt zich uit over zo'n 250km, van het plaatsje El Mojon, net onder de provincie Alicante, tot aan de grens met Andalucië, bij de plaats Águilas. De kust biedt voor elk wat wils. Van het bruisende Mar Menor ('de kleine zee'), waar het water gemiddeld zo'n 5 graden warmer is dan de Middellandse zee, tot de intieme baaitjes in de regio Mazarrón.

De vele zandstranden maken van de Costa Calida een aantrekkelijke vakantiebestemming, zeker ook voor de Spanjaarden zelf. Deze kust biedt tal van mogelijkheden: je kunt er zeilen, duiken of ontspannen in de heilzame modderbaden. Ook zijn er diverse golfbanen in de directe omgeving. Zoekt u iets levendigers? Bezoek dan één van de 3000 fiesta's die Spanje rijk is.

Ook de rijke historie van Spanje is erg interessant. Zo biedt de stad Cartagena ware archeologische schatten, zoals het Romeins theater en diverse interessante musea. Aan de kust bevinden zich tal van barretjes en discotheken. Deze zijn open van begin juni tot begin september. De typisch Spaanse tapa-barretjes zijn natuurlijk het hele jaar open.

Wat is er te doen in de nabije omgeving?

Camposol diverse restaurants & bars
Camposol golfclub restaurant & live-muziek
Mazarrón diverse restaurants & bars, winkels, zaterdagmarkt, openluchtdiscotheek Balihai in Mazarrón (Juli & Augustus)
Puerto de Mazarrón diverse winkels, restaurants & bars, boulevard & strand, jachthaven, zondagsmarkt, kermis & avondmarkt (Juli & Augustus)
Bolnuevo diverse restaurants & bars met live-muziek, strand

Sport / Vrije tijd

Camposol tennis, openluchtzwembad, golf 18-holes, speelhal, snooker
El Pareton minigolf
Puerto de Mazarrón duiken, kayakken, boottrips
Polaris golf 18-holes

Supermarkten

Camposol Consum
Mazarrón diverse supermarkten
Puerto de Mazarrón Mercadona, Lidl, Upper

Markten

Mazarrón iedere zaterdag van 9.00 tot 14.00 (Plaza del Callao)
Puerto de Mazarrón iedere zondag van 9.00 tot 14.00 (Parque de Ponana)
Totana iedere woensdag van 9.00 tot 14.00 (Avenida Rambla de la Santa)
Boek nu!