Villa Calida
 

Uitstapjes

Bolnuevo
La Isla Plana
Sierra Espuña
La Azohia en de toren van St.Elena
Balneario de Archena
Valle de Ricote
Cartagena
Lorca
Murcia
Mar Menor
De Kanonnen van Castillitos
Elche
La Manga del Mar Menor
Granada

Bolnuevo 15 minuten

Een klein vissersdorpje aan de kust, een goede plek om naar het strand te gaan en lekkere tapas te eten. Strandstoelen en luchtbed meenemen! Vanuit Camposol rijden richting Mazarrón tot aan de rotonde, Bolnuevo volgen. Bij de laatste rotonde rechtsaf Bolnuevo binnenrijden en dan doorrijden tot net voorbij de kalksteen formaties “Gredas de Bolnuevo” aan de rechterkant. Deze indrukwekkende kalksteen formaties zijn ontstaan door de erosie van wind en zeewater. Hier kan men de auto parkeren. (Als je doorrijdt op het landweggetje naar boven heb je een geweldig uitzicht!) Rechts is een prima terras, Oasis de las Palmeras, om wat te drinken en tapas te eten. Links op het strand ligt een goed restaurant, La Siësta, reserveren in het hoogseizoen is aan te raden.

Terug naar boven


La Isla Plana 20 minuten

Hier is een fijn strand om een middag door te brengen. Zeer geschikt voor kinderen, het loopt geleidelijk af en het water is zeer helder. Op het strand zijn douches te vinden en een eenvoudig strandtentje waar ze drankjes en versnaperingen verkopen. Via een houten boulevard langs het water is het prettig wandelen naar het idyllische witte kerkje.

Terug naar boven


Sierra Espuña 20 minuten

Het natuurpark Sierra Espuña, dat zijn grillige landschap dankt aan de gevolgen van erosie is prachtig om op verschillende manieren te verkennen. Vanaf de plaats La Mariposa kunt u off road wandel- en fietstochten maken. Ook kunt u er terreinrijden in speciaal geprepareerde Landrovers. Het 4WD-parcours wordt gekenmerkt door steile heuvels en de prachtige ongerepte natuur van Sierra Espuña. Ook per quad kunt u het natuurgebied verkennen. Het is prachtig om te zien hoe in deze droge regio van Spanje het groen tussen de bergen uit de grond schiet.
www.quad-espuna.com

Naast cursussen bergbeklimmen, kayakken en parasailing, zijn er verschillende excursies mogelijk op cultureel gebied. Zo kunt bijvoorbeeld een wijnroute rijden of de diverse thermale baden in de omgeving bezoeken.

Op www.murciaturistica.es staat de Moorse autoroute, die u leidt langs de plaatsen Aledo, Alhama de Murcia, Lorca, Puerto Lumbreras en Totana. Breng ook zeker een bezoek aan het klooster Santa Eulalia bij Aledo, waar u heerlijk kunt eten. Dit restaurant is 7 dagen per week geopend.
www.sierraespuna.com

Terug naar boven


La Azohia en de toren van St.Elena 30 minuten

Het pittoreske vissersdorpje La Azohia ligt ten oosten van Mazarrón. Neem vanaf Puerto de Mazarrón de weg naar Cartagena, blijf langs de kust rijden en neem de afslag La Azohia. Het is een prachtige rit langs de kust met mooie baai- en zeegezichten. Neem bij aankomst een kijkje bij de vele ankers bij de kade. Ze zijn daar zeker niet als attractie voor de toeristen maar worden regelmatig gebruikt door de lokale vissers om hun enorme netten aan vast te maken. De helling naar de toren loopt via het pad tegenover de kade. Houdt het breedste gedeelte aan en je komt waar je wezen wilt. De helling is eenvoudig te nemen en duurt ongeveer een kwartier. Wanneer de top is bereikt is de beloning een prachtig uitzicht over de baai. De toren van St.Elena is gebouwd in de laatste jaren van de 16e eeuw gedurende de regeringsperiode van Philips II en was gebouwd om de lokale vissers te waarschuwen tegen naderende piraten. Door de hoogte van 70 meter kon je die goed zien aankomen. De toren is gerenoveerd in 1987 en is nu een populaire plaats voor toeristen. Onder de toren zijn de overblijfselen van een militaire installatie – een zoeklicht dat gebouwd is na de Spaanse burgeroorlog (1936-1939). Het doel van het zoeklicht is om de schepen te verlichten die ’s nachts de kanonnen van Cabo Tiñoso willen naderen. Na de beklimming van de toren is een bezoek aan Restaurant Antipodas een aanrader, het is gelegen tegen de bergwand en serveert heerlijke gerechten. Terwijl is het genieten van het mooie uitzicht over de baai. Neem ook een kijkje als de plaatselijke vissers arriveren bij de aanlegsteiger met hun verse vangst. Vaak bestaat deze uit tonijn. De zee bij La Azohia is ook een geweldig duikgebied, je vindt hier dan ook diverse duikscholen.
www.antipodastavern.com

Terug naar boven


Balneario de Archena 30 minuten

Balneario de Archena is een thermisch complex van 200.000 m2 omgeven door de prachtige natuur van de Valle de Ricote. Er is een zeer uitgebreide spa met verschillende zwembaden, whirlpools, sauna’s, ijsgrot en stoomcabines. Daarnaast staat er een team klaar dat zich bezighoudt met spa- en beautybehandelingen. In 2008 is Balneario de Archena uitgeroepen tot de beste spa van Spanje.
www.balneariodearchena.com

Terug naar boven


Valle de Ricote 30 minuten

Prachtige route door de vallei van de rivier de Segura. De route leidt u langs de plaatsen Abarán, Archena, Blanca, Cieza, Ulea, Ojós, Ricote en Villanueva del Segura. De tourist info van Archena is een goed startpunt van de route.
www.murciaturistica.es

Terug naar boven


Cartagena 30 minuten

De havenstad Cartagena is via de nieuwe snelweg tussen Mazarrón en Cartagena vanaf Camposol snel te bereiken. In deze prachtige oude stad met zijn monumentale gebouwen is het heerlijk ronddolen. Het oude stadscentrum wordt beschermd door een oude zeemuur, Murella del Mar. Aan het einde van de zeemuur staat het gemeentehuis, een meesterstuk van modernistische architectuur, met een majestueuze marmeren opgang. Met meer dan 2500 jaar aan historie vindt u op elke hoek, in elke straat en op elk plein, monumentale voorbeelden van een rijk verleden. Het onlangs heropende Romeinse amfitheater uit de 1e eeuw na Christus is een bezoek meer dan waard. De natuurlijke haven van Cartagena is de belangrijkste marinehaven van Spanje, met grote moderne dokken, werven, een arsenaal en een torpedofabriek. Het is mogelijk om een rondvaart te boeken door de haven. Een bezoek aan de stad zou moeten beginnen bij de haven die door admiraal Nelson werd bestempeld als een van de veiligste van de Middellandse Zee. Aan de boulevard zijn vele terrassen en eetgelegenheden te vinden.

Terug naar boven


Lorca 40 minuten

La Fortaleza del Sol, het zonnen kasteel van Lorca bevindt zich boven de stad en is zichtbaar als je de stad komt binnenrijden. Een bezoek is sinds de restauratie zeker de moeite waard. Interessante en leuke rondleiding als reis door de tijd, met veel theatrale scènes en levende animatie. Ook erg leuk om te doen met kinderen. Tijdens het hoogseizoen is het ook mogelijk om met een treintje naar het kasteel te rijden. Het omliggende gebied is bedekt met wijngaarden en een schat aan historische gebouwen, waaronder kerken, Romeinse Villa’s, paleizen, monumenten en kunstwerken. De stad wordt gedomineerd door het op de heuveltop gelegen kasteel. Echter door de aardbeving in 2011 is er grote schade aan de stad ontstaan, die men momenteel volop aan het restaureren is.
www.lorcatallerdeltiempo.com

Terug naar boven


Murcia 40 minuten

De hoofdstad Murcia ligt op ruim een half uur rijden vanaf Camposol. Deze moderne universiteitsstad heeft veel interessante plekken om te bezoeken maar is vooral geliefd om zijn winkelmogelijkheden. Er zijn in de binnenstad veel verschillende winkels te vinden en aan de rand van Murcia bevindt zich ook een zeer groot winkelcentrum. Deze studentenstad heeft ook een zeer bruisend nachtleven. Er is in Murcia sinds kort tevens een waterpark met een aantal glijbanen, een beter alternatief hiervoor is echter het zuidelijker gelegen Vera of het nabij Cartagena gelegen Torrevieja.

Terug naar boven


Mar Menor 45 minuten

Mar Menor is een groot kustmeer van 7 meter diep. Oorspronkelijk was het meer een open baai, wat het huidige zoute water verklaart. Door de ideale klimatologische omstandigheden, worden hier het hele jaar door watersporten beoefend. De watertemperatuur is hier in de winter minimaal 18 graden. Door het ontbreken van hoge golven, kunt u hier goed zwemmen. Ook zijn er modderbaden aanwezig, waar een heilzame werking vanuit gaat.

Terug naar boven


De Kanonnen van Castillitos 50 minuten

Voor de zéér sportieven onder ons is dit een goed tripje voor sportfietsers! Neem vanaf Puerto de Mazarrón de weg naar Cartagena, wanneer je bijna bij het benzinestation bent moet je rechtsaf slaan in de richting Isla Plana. Rijdt door tot je de afslag La Azohia ziet, sla hier niet af maar blijf doorrijden, lichtelijk stijgend, tot je de afslag Campillo de Adrento ziet en sla daar rechtsaf. Campillo de Adrento ligt in een mooie vallei bijna geheel omgeven door bergen. Er is niets meer dan slechts een paar boerderijen. Rijdt door het dorp tot je uiteindelijk bij een militaire weg komt. Nu wordt het opletten, want de volgende 7 km kronkelt de smalle weg zich naar boven door de bergen. Tijdens deze tocht zie je wat adembenemende uitzichten van de kustlijn en het landschap. De chauffeur moet extra waakzaam zijn omdat deze tocht in de afgelopen jaren aardig populair is geworden. De weg is smal en als automobilist moet je goed opletten om veilig te kunnen passeren. Vlak vóór het eindpunt van deze weg moet je linksaf slaan naar de kanonnen. Rijd je rechtdoor dan kom je bij de TV-mast waar je een spectaculair uitzicht hebt. Als je niet goed oplet, rijdt je de afslag naar de kanonnen gemakkelijk voorbij omdat hij wat achter de rotsen verscholen ligt. De weg naar de kanonnen gaat vanaf deze afslag nog 2 km verder. Aangekomen bij Bateria de Castillitos is het zeer de moeite waard om de twee enorme kanonnen (en de paar kleinere) met hun bijbehorende magazijnen, uitzichtpunten en de controleposten te bezichtigen. Hoewel de militaire architectuur meestal lelijk is zijn hier de kanonnen geplaatst in een gebouw dat de stijl heeft van een kasteel. Bij de bouw is gebruik gemaakt van de aanwezige, rotsachtige stenen. De kleinere kanonnen verderop langs de weg zijn ook te bezichtigen. De enorme kanonnen zijn een deel van de kustdefensie voor Cartagena, het hoofdkwartier van de Spaanse Mediterrane Vloot, die vaak bezoek krijgt van oorlogsschepen uit andere Europese landen maar ook uit de USA.

Terug naar boven


Elche 55 minuten

Het bos van ruim 300.000 palmbomen dat Elche aan drie kanten omringt, zou rond 300 v. Christus zijn aangeplant door de Feniciërs. Een deel ervan, Herto del Cura geheten, is omheind privéterrein. U ziet hier bijzondere palmbomen en andere flora. Sommige palmbomen zijn vernoemd naar beroemde personen, zoals de Oostenrijkse keizerin Elisabeth, die in 1894 een bezoek bracht aan Elche. De Huerto del Cura is te vinden aan de Porta de la Morera 49 in Elche. De kerk met de blauwe koepel, de Basilica de Santa Maria, is in de 17e eeuw gebouwd. Van 11 tot 15 augustus worden hier unieke liturgische toneelspelen opgevoerd met spectaculaire speciale effecten. Naast de kerk staat La Calahorra, een gotische toren, die u kan beklimmen en vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad.
www.huertodelcura.com

Terug naar boven


La Manga del Mar Menor 1 uur

De naam La Manga del Mar Menor betekent letterlijk “de mouw van de Mar Menor” Het is een strook van 24 kilometer lang en vormt de natuurlijke grens tussen het zoutwatermeer en de Middellandse Zee. Op La Manga ligt tussen de natuurgebieden “Parque regional de las Salinas” (waar in het najaar de flamingo’s te vinden zijn) en “Arenales de San Pedro” aan de noordzijde en “Salinas de Marchamalo”en “Las Amoladeras” in het zuiden.

Terug naar boven


Granada 2,5 uur

Op zo’n 2,5 uur rijden van Camposol ligt de stad Granada met het wereldberoemde Alhambra. Een bezoek aan deze stad in Andalusié is zeer zeker de moeite waard, zeker wanneer u het Alhambra wilt bezoeken. De tickets voor het Moorse complex zijn van te voren te bestellen op de website van het Alhambra. Wij raden dit ten zeerste aan om te doen, aangezien de wachttijden (zeker in het hoogseizoen) behoorlijk kunnen oplopen. Het oude paleis Alhambra ligt aan de zuidoostkant van de stad op een heuvelachtig plateau met een uitzicht op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. De Sierra Nevada is ht meest zuidelijke skigebied van Europa met een hoogte van 3300 meter. In de Sierra Nevada kan van December tot April geskied worden.
www.alhambradegranada.org

Terug naar boven

Boek nu!